Известие

Collapse
No announcement yet.

Re: Алфа Ромео 156 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Re: Алфа Ромео 156 ТС

Първоначално публикувано от ludkanar
    колеги мисля края на тази седмица да си купя автомобил.спях се на алфа 156 18 ТС 144кс-98/99г.живо се интересувам колко струват всички части зада знам дали мие по джоба.предполагам че нее толкова скъпа за подръжка,ако има някои който знае повече нека ми пише.скайп:ivo_8810.предварителни благодаря.
    Аз като чета май хич не е лесна поддръжката ,май само за гледане стават, не искам никой да обиждам тук. струва ли си кола която е 6-7,8 хил.лв. да се наливат пари за части които са на стойност една пета че и повече...а ако я караш 50-100хил.км представям си какво ще е...

купи си тогава голф 2 да си немаш проблеми че и да станат като отидеш некаде ще ти подаряват частите сложи и антикрило ,ако случайно няма ,защото много често политат
    ако неискаш да се троши кола по тези пътища или ходи с рейса или в друга държава
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

Ами аз имам VW колега, ама не е голф

Comment

хаха е купи си голф защо си решил алфа да си копуваш

Comment

ами колега аз не храня лоши чувства и не плюя марките просто разсъждавам,ами харесва ми колата 156- цата има екстри и цената е добра,моята няма клима за това...но не съм решил все пак.

Comment

ами успех колата си заслужава

Comment

Верно си е само набиваш пари и накрая едно голямо НИЩО
              EX 156 1.6 TS

Comment

Истината е, че цената на модел като 156 в момента изглежда много изгодна и наглед всичко е супер. Просто визията, излъчването на колата те привлича. Има си екстри, спортен дух и тн. Поддръжката й обаче е скъпа, при това много. Окачването е много комплицирано, а железариите по него са сред най-костуемите в сравнение с други марки (дори съвременните на 156 модели на Ауди и БМВ, че и Мерцедес отстъпват). Електрониката - божа работа. Но при положение, че нова е с цена от около 30к евро, ами какво може да очаквате... Това беше "извън темата", за което се извинявам. Jagler, мисли много много внимателно какво ще купуваш да няма хрън-мрън после, а ако ще 156 диагностицирай, карай, питай и най-накрая, ако си уверен, че изборът е добър - купувай. Нашите пътища са 156 user-hyper unfriendly отгоре на това...
                Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo
                  Истината е, че цената на модел като 156 в момента изглежда много изгодна и наглед всичко е супер. Просто визията, излъчването на колата те привлича. Има си екстри, спортен дух и тн. Поддръжката й обаче е скъпа, при това много. Окачването е много комплицирано, а железариите по него са сред най-костуемите в сравнение с други марки (дори съвременните на 156 модели на Ауди и БМВ, че и Мерцедес отстъпват). Електрониката - божа работа. Но при положение, че нова е с цена от около 30к евро, ами какво може да очаквате... Това беше "извън темата", за което се извинявам. Jagler, мисли много много внимателно какво ще купуваш да няма хрън-мрън после, а ако ще 156 диагностицирай, карай, питай и най-накрая, ако си уверен, че изборът е добър - купувай. Нашите пътища са 156 user-hyper unfriendly отгоре на това...
                  благодаря колега...

Comment

Поредната безсмислена караница . Алфа Ромео 156 е по-висок клас кола с по-спортна насоченост и е нормално поддръжката да не е като на Рено например или Опел. Що си мислите, че ако си купите БМВ например разходите ще са по-малки?
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Радвам се, че хората мислят Алфите за трошки със скъпа подрижка и призовавам всички да поддържаме тази теза. Така ние хората които караме тези автомобили (балъците) ще се радваме не ниските им цени А некаа "разбирачите" да карат Фолксваген и Опел. Поддръжката на Алфата ми не е от най евтините, но като се кача в автомобила си ми е комфортно и го управлявам с изключително удоволствие. Радвам си се на климатроника, знам че мога да разчитам на двата еърбега и ABS-a, разчитам на хидравликата при паркиране, все неща които са екстра при немските автомобили, а при Алфа Ромео 156 са си базови.
                      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent
                        Радвам се, че хората мислят Алфите за трошки със скъпа подрижка и призовавам всички да поддържаме тази теза.
                        Аз тази тактика отдавна стриктно и методично си я следвам. Обаче явно не съм достатъчно убедителен не щат да се хващат гадовете все повече стават алфите.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Аз си се кефа на моята 156-ца. Колкото мога я подържам добре. Вярно частите са малко по-скъпички, но поне знам че карам красива и елегантна кола на 8-9 години, а не голф на 15г и има доста екстри. А и се чувствам някакси различен от двата голфа, които са пред мен и зад мен на светофара.
                          Така, че на никои не е казано с пистолет опрян в главата да си купува алфа.
                          Квото ви е кеф това си карайте.
                          АЗ ЛЕТЯ С ALFA ROMEO 156

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo
                            Ако си отваряш очите при покупката на 156ца(както по-горе пише колегата) и си я гледкаш с хубаво масълце и бензинец и не я караш с 120 по дупките(това май е препоръчително за повечето коли ) няма да имаш големи проблеми.Подръжката за кола от такъв клас изобщо не минава за "много скъпа".Пробвай да караш БМВ Е39 или Е46,Мерцедес Ц или Е класа от същите години и тогава наистина ще си говорим за скъпа подръжка.
                            Май винаги всичко опира да това как ще я закупиш въпросната красавица.....а после обслужването....все пак говорим за кола на 10 години...Разбира се трябва да предвидиш и "най-лошото" - ламбда сонди,дебитомери,помпи и прочие , но това е риск , който се поема с всяка кола на 8-10 години нали?
                            настояща - BMW 3er
                            ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                            ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

абе,ако ще вземаш алфа и не искаш допълнителни разходи си я вземи без бордови
                              иначе колата е бърза спортна, вади вид и привлича към себе си.
                              това с голф мога да кажа,че в сравнение с алфата прилича на кашон(без обиди,ако някой има голф,ама си е така :P )

Comment

Working...
                              X